Beste lezer,

Wat doe je als je denkt iets te vertellen te hebben, als je barst van de gedachten (over het leven) en inspiratie (om anderen te helpen) en het kwijt moet? Ik begin dan een blog. Een blog om mijn gedachten in kwijt te raken, mijn ideeën te delen, andere te helpen en mooie dingen te laten ontstaan. Het wordt een weg zonder eindbestemming. Ik ga de wereld (ver)kennen en de wereld gaat mij (ver)kennen. Maar wie is Benvindo Neves dan eigenlijk? Zou je kunnen vragen. Laat ik beginnen met mijn achtergrond te vertellen.

Ik ben geboren op de Kaapverdische eilanden op 27 juli 1973. Met mijn moeder, broer Delmiro en zus Maria de Sena kwam ik in 1976 naar Rotterdam. Mijn vader was toen al enkele jaren hier en heeft ervoor gezorgd dat wij naar Nederland emigreerden. Later werd het gezin uitgebreid met Elso en Ivone. We groeide op in de levendige wijk Noord. Als kind had ik de bijnaam “professor” maar toch ging ik na de basisschool naar de LTS om Elektrotechniek te leren. Na mijn mbo-opleiding in dezelfde richting wou ik toch wat anders doen en kwam ik via via uit bij de Fontys opleiding tot leraar elektrotechniek. Daar leerde ik met mijn tekortkomingen omgaan (stotteren) en leerde ik wijze lessen. Docent Rob Beerens zal ik nooit vergeten voor zijn inspirerende gesprekken.

Ondertussen had ik mij verdiept in het “buitengewone”. Ik gebruik hier bewust niet het woord “spiritualiteit” omdat dit woord bij een ieder andere gedachten naar boven brengt. Nee, ik heb het hier over mijn gevoeligheid voor menselijke contact, het idee dat we hier allemaal zijn met een reden en mijn zoektocht naar mijn weg. Geen vreemde dingen zou je kunnen zeggen maar als 16 jarige leek het of ik daar wel heel vroeg mee begon.

Na enkel leuke bijbanen tijdens en na mijn studie, begon ik dan toch als docent-ICT bij Zadkine. Eerst lekker rustig als instructeur voor de praktijklessen en daarna als volwaardige docent. Dit ging met ups en downs. Het onderwijs was toen al aan het veranderen en ik probeerde mee te gaan. Toen Zadkine begon met examens af te nemen in een proeve van bekwaamheid, ging ik met volle overtuiging mee. De vrijheid die ik daar kreeg (en krijg) en de collega’s waarmee ik samenwerk zorgde ervoor dat ik me er helemaal thuis voelde.

Ondertussen woon ik al heel lang samen met Isabel. Mijn tegenpool op bepaalde gebieden (zij is heel sociaal) en mijn gelijke op bepaalde belangrijke zaken (belangeloos een andere willen helpen). Ik heb veel ups en downs gekend. Mijn vader is enkele jaren aan kanker overleden, ik stond op het punt om gek te worden van angst maar had gelukkig een broer die mij opving en voelde mij op bepaalde dagen verbonden met heel de wereld.

Dit alles en nog veel meer maakt wie ik ben, waar ik naar toe ga en met wie ik in contact sta. Mijn blog zal hopelijk mij en vele anderen helpen, zichzelf en anderen te kennen, want dat lijkt mij de achterliggende reden om iets te delen, en betekenis te hebben voor een andere.

Benvindo Neves

IMG_20150811_215956

Eén gedachte over “Over mij

 • 31/10/2015 om 13:03
  Permalink

  Hoi cousin,
  Mooie introductie, ik hoop dat je uiteindelijk alles uit het leven zult halen en inderdaad veel mensen positief zult inspireren.
  Greets: Alcides a.k.a. Chi-chi a.k.a. The Greg a.k.a Abdoerrahman.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *