To Do lijstjes

Hebben we die niet allemaal? Ik wel. En in de huidige digitale tijdperk is het zo makkelijk deze te maken, te bewaren en gewoon erbij te kunnen. Je zou bijna vergeten dat je dingen ook kan onthouden. Nou, ik dacht dat ik er niet zonder kon. Als ik iets niet op mijn To Do lijstje zette werd het niet uitgevoerd. Nee dus! Gisterenavond in bed bedacht ik iets wat ik wilde wijzigen in een blogbericht en mijn mijn eerste reactie was “zet het in mijn To Do lijst”. Maar dat deed ik dus niet. Ik herhaalde een paar keer in mezelf simpel wat ik de volgende dag ga uitvoeren. En je raad het al, de volgende dag (zelf laat in de middag) herinnerde ik het en voerde het uit.

Waarom werkte dit?

Ik heb het woord “niet” niet gebruikt! Begrijp je dit? Om het nog duidelijker te zeggen, ik heb de woorden “niet vergeten” niet gebruikt. Dit las ik ooit over de werking van onze hersenen. Het woord “niet” wordt door onze hersenen niet onthouden. Dus als je bij jezelf de woorden “niet vergeten” herhaald zal je hersenen alleen het woord “vergeten” onthouden en dit ook uitvoeren. Je gaat dat vergeten wat je niet wilt vergeten. Gek hé.

Positieve herhalingen

Wat wel werkt zijn positieve herhalingen. Herhaal en geef aandacht aan dat wat je wel wilt. Dit werkt voor zoveel andere dingen! Ik heb het in ieder geval ervaren.

Positieve herhalingen
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *