Tijdens een leuke en gezellige etentje met vrienden wordt mij gevraagd over mijn werk en vertelde ik heel negatief mijn verhaal. Al heel snel daarna ging er bij mij een belletje rinkelen.

Waarom vertel ik dit zo negatief? En doe ik dit vaker? Het antwoord hierop is JA. Welk beeld creëer ik hiermee? Niet wat ik echt  wil. Niet wat ik echt ben! Positieve mensen vertellen een positief verhaal, toch?

Maar veel belangrijker dan dit, ik laat mezelf niet kennen. Hoor je dat? Ik laat mezelf niet kennen. En hoewel dit in eerste instantie positief klinkt omdat deze woorden vaak zo worden gebruikt (in de trend van: “Hé, laat jezelf niet kennen”) is dit niet zo.

Neem de woorden maar letterlijk. Ik laat mezelf niet kennen dus de mensen om me heen kennen mij niet. En ik wil juist het tegenovergestelde bereiken, zoals ik in het stukje over mij ook schrijf, “De wereld gaat mij kennen en ik ga de wereld kennen”.

Dus ga ik voortaan een betere, duidelijker en completere beeld van mij laten zien. En ik ga een betere, completere en positiever beeld van de mensen om heen zien.

Ik laat mezelf niet kennen
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *